Android'te USB OTG Özelliğini Kullanıyoruz

Android'te USB OTG Özelliğini Kullanıyoruz

Android’teki USB OTG desteğini kullanarak klavye, fare, USB disk ve USB modem gibi cihazlar bağlayabiliyoruz. Peki bizlere nasıl bir deneyim sunuyor?

Android işletim sistemi, açık kaynaklı olması ve Linux Kernel’i kullanan alt yapısıyla, hızla yayılan bir ekosistem. Android’in en büyük avantajı da gelişmiş destek ve özgürlük.

Android’in en büyük rakibi iOS, sadece Apple tarafından desteklenen uygulamaları ve çevre birimlerini kullanması için tasarlanmış bir işletim sistemi. Yani kapalı bir kutu.

Android ise pek çok ön yüklü sürücüsü ve gelişmiş desteği sayesinde, pek çok tak çalıştır USB cihaza destek veren bir işletim sistemi.

USB OTG Nedir?

USB on the go diye açılan OTG, esasında bir ucu dişi USB, diğer bir ucu da erkek microUSB bağlantısından oluşan basit bir kablo. Bu kablo sayesinde cihazımıza USB arayüzünden modem, taşınabilir disk, fare, klavye, oyun kumandası gibi pek çok aparatı bağlayabiliyorsunuz. Kısacası akıllı cihazınız, USB çıkışına sahip olmuş oluyor.

Kaç Cihaz Bağlayabilirim?

Ucuz bir tablet ve Android ekosisteminin en çok satılan akıllı telefonu olan Galaxy S3’te yaptığımız denemeler doğrultusunda, USB çoklayıcı bağladığınız takdirde, bağladığınız çoklayıcının üzerindeki çıkış sayısı kadar cihazı, Android tabanlı cihazınıza bağlayabiliyorsunuz.

\"Adobe

','hspace':null,'vspace':null,'align':null,'bgcolor':null}" border="0" height="244" width="432">

Kaynak: http://shiftdelete.net/androidte-usb-otg-ozelligini-kullaniyoruz-42473.html

1
Android'te Yedek Alıp, Geri Yükleme
Yeni Bir Android Konsol Daha Geliyor